www.ConsultantaSEO.ro
Timisoara, Romania
Telefon: 0745 / 495532
Email:salha.luis@gmail.com
Sumar articol

Stiri Google

Punand capat unei perioade de speculatii si zvonuri de mai mult de un an, Google a introdus mult asteptatul sau sistem de plati online, surprinzand multe persoane din cauza extinderii sale mult mai mari decat cea previzionata.

Sistemul este denumit Google Checkout, si nu GBuy cum sugerau diferite surse, si a fost lansat in versiune beta. Google Checkout nu este destinat doar folosirii advertiserilor Google, desi cei ce participa la programul AdWords au cateva avantaje.

"Aceasta este o afacere foarte mare. Este un intreg ecosistem de tranzactii.", a declarat Allen Weiner, analist al Gartner Inc. "Este una din cele mai importante afaceri realizate de Google in ultimul timp"
Google Checkout a fost proiectat pentru a simplifica tranzactiile online intre consumatori si producatori, permitand cumparatorilor sa isi stocheze informatiile despre achizitie cu Google. In acest fel, utilizatorii pot stoca detaliile de contact, preferintele referitor la plata si informatiile despre livrare, in loc sa introduca aceste informatii separat pentru fiecare comerciant.

Google Checkout suporta o varietate mare de metode de plata, incluzand credit card-uri de la Visa, MasterCard, American Express si Discover. Intre timp, detinatorii de carduri Citibank care se inregistreaza la Google Checkout si fac cel putin o achizitie inainte de 15 septembrie, vor primi in schimb un credit, o parte din bani rambursata, sau puncte intr-un program de bonusuri.

Google Checkout de asemenea recompenseaza cumparatorii ce au o istorie de achizitii.

Pe langa confortul oferit cumparatorilor, Google Checkout va profita de avantajele si potentialul boost al servciilor Google de cautare si advertising.

Vanzatorii care vor participa la acest program si de asemenea vor folosi programul AdWords, vor avea anunturile postate cu o iconita Google Checkout. Acesti comercianti vor avea posibilitatea de a procesa gratuit o cantitate de cumparaturi de 10 ori mai mare decat suma pe care o cheltuiesc pe AdWords. Astfel, Checkout poate ajuta Google sa mareasca baza de advretising. De asemenea va largi serviciile de cautare prin adaugarea unei optiuni de procesare a tranzactiei cautarilor, focusata pe achizitionarea de produse.

Programul nu va fi limitat la advertiserii AdWords. Comerciantii care nu folosesc acest program vor fi taxati cu o suma fixa pentru fiecare tranzactie.

Google va pune la dispozitie mai multe modalitati pentru comercianti de a integra web site-urile detinute cu Google Checkout. La un nivel simplist, compania va include butoanele "Buy" Checkout prin copierea codului HTML in codul paginilor web. Pentru o integrare mai sofisticata, Google va oferi o interfata de programare(API) Google Checkout.

"S-a spus ca Google Checkout ar fi un rival direct pentru eBay Inc(al Pay Pal), dar serviciile Google au un scop mai larg", a declarat Weiner. "Pay Pal duce lipsa de mecanismele de cautare detinute de Google si de platforma de advertising. Acestea sunt printre lucrurile pe care PayPal nu le ofera.", a mai spus Weiner.

De fapt, PayPal ar putea in teorie, sa fie o optiune de plata in interiorul platformei Google Checkout, a declarat Salar Kamangar, vice presedinte pe product management al Google.

"Serviciul nostru se axeaza pe un proces de verificare. Noi nu incercam sa cream o noua metoda de plata sau sa schimbam modalitatea in care se realizeaza platile online.", a mai spus Kamangar.

Google a oferit celor de la eBay informatii despre Google Checkout, desi nu se preconizeaza o integrare a PayPal.

Pentu Google, acest sistem deschide un potential nou val de venituri, care nu este dependent de advertising, ci mai degraba de tranzactii e-commerce, a declarat Weiner.

Sursa:www.optimizare-site.com

Articole
Managmentul domeniilor web
Cateva secrete despre gestionarea domenilor web precum si lansarea unui portal
Mai multe detalii
Bazele optimizarii SEO
Cum sa obtin o pozitie mai buna in motoarele de cautare?
Mai multe detalii
Google Webmaster Tools
Noi facilitati in Google Webmaster Tools
Mai multe detalii